Pressupostos en perspectiva de gènere: una eina per garantir la igualtat.

Alguns ajuntaments com Barcelona, on l'equip de MiT va fer la primera prova pilot, o Bilbao, Madrid i altres administracions com la Junta d’Andalusia o la Diputació Foral de Guipúzcoa han començat a implementar pressupostos des de la perspectiva de gènere.

En què consisteix aquesta forma de concebre els pressupostos públics?

El principal objectiu dels pressupostos en perspectiva de gènere és fer visibles les diferències que la planificació dels pressupostos públic poden tenir entre dones i homes . Això implica, per tant, assumir que els pressupostos tenen un impacte diferenciat  i que poden amagar un biaix de gènere que s’ha de visibilitzar.

Un pressupost de gènere no es basa, per tant, en realitzar un pressupost específic per a dones i un altre per homes, sinó que consisteix en adoptar una perspectiva que posi de manifest una possible bretxa entre els continguts de les polítiques públiques i els recursos destinats a posar-les en marxa garantint que els diners públics es destinin de forma equitativa des del punt de vista de la igualtat de gènere. No es tracta, per tant, de determinar si s’està destinant la mateixa quantitat de pressupost a les dones que als homes sinó d’analitzar si les despeses són adequades per a les necessitats de les dones i els homes.

MiT t'acompanya en tot el procés d'aplicació de la perspectiva de gènere en el pressupost municipal.

Anàlisis, formació i metodologia adaptada a les necessitats de cada Ajuntament.

MiT t'acompanya en els pressupostos en perspectiva de gènere

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET