La ciència té nom de dona. Apropem-hi les més joves, repensem els rols de gènere.

El darrer 11 de febrer, Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència, l'Ajuntament d'Esplugues organitzà una jornada dedicada a l'impuls de la participació de les més joves a les ciències.

A través d’un taller sobre la conservació del medi marí i la problemàtica dels microplàstics, a càrrec d'Anèl·lides, i la taula rodona titulada Dones en peu de ciència... al mar, moderada per la sociòloga, comunicadora i directora de la Consultoria MiT, Blanca Moreno, es pretenia acostar la ciència a les nenes, tot fent èmfasi en les discriminacions a les quals han de fer front en aquest sector tan masculinitzat.

Com reflexionà l'alcaldessa Pilar Díaz, es perd una bona part de talent si les dones no es dediquen a les ciències.

La taula rodona comptava amb la participació de Sofía Nogués, integrant de l'eXXpedition Round the World, i Núria Solsona, investigadora i especialista en història de la ciència. L'acte recollia les pròpies experiències de les científiques en les investigacions, i exposava la necessitat de repensar els rols de gènere i l'actual divisió sexual del treball. Per avançar en apoderar a les nenes, fes-lis confiança a través del suport familiar i educatiu.

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET