Les entitats esportives reben formació sobre com actuar davant les violències masclistes

Els passats 26 de gener, 30 de gener i 6 de febrer l’equip de la Consultoria MiT va liderar sessions informatives al CEM Can Roca per definir el Protocol d’actuació contra les violències masclistes en l’esport a Castelldefels.

En el marc del Pla d'acció per a la Igualtat de gènere en l'activitat física i l'esport de Castelldefels, s'ha donat un pas decisiu en la lluita contra les violències masclistes amb la creació del Protocol d'actuació davant les violències masclistes en l'àmbit esportiu. Aquest Protocol, que neix de la col·laboració entre l'Àrea d'Esports de l’Ajuntament de Castelldefels i la Consultoria MIT, representa un instrument fonamental per a garantir espais lliures i segurs en l'àmbit esportiu local.

En les sessions de treball, s’ha realitzat una reflexió i sensibilització sobre les violències sexuals en l’esport, fomentant un diàleg dinàmic en format de taula rodona amb les entitats i esportistes de la ciutat. Aquest enfocament permet reflectir les realitats del dia a dia i assegurar que el protocol esdevingui una eina útil per a tothom.

Des de l’equip de la Consultoria celebrem aquesta iniciativa per promoure espais esportius segurs i respectuosos i acompanyem a administracions públiques, entitats i organitzacions amb eines pràctiques i estratègiques per abordar i prevenir les violències sexuals.

La presentació del Protocol d’actuació davant les violències masclistes en l’ESPORT serà el dia 7 de març a les 18.30h en el Teatre Plaza de Castelldefels, amb la projecció “Hijas de Cynisca” de Beatriz Carretero i un col·loqui amb personalitats del món esportiu.

Us hi esperem!

Enllaços d'interès:

https://www.castelldefels.org/ca/actualitat/elcastell/noticies/les-entitats-esportives-reben-formacio-sobre-com-actuar-davant-les-violencies-masclistes

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET