MiT torna a ser present als preparatius del 5è Congrés de les dones del Baix Llobregat, 100x100 feminista

El passat 29 de maig va tenir lloc la taula rodona a la subseu de Sant Just Desvern per debatre entorn les dones i la tecnologia.

En primer lloc, l’alcalde de Sant Just, en Josep Perpinyà, va donar la benvinguda juntament amb la Vicky Castellanos, Consellera de Dones, Gent Gran i LGTBI, del Consell Comarcal del Baix Llobregat. A continuació, l’alcalde va donar pas a la Blanca Moreno, sociòloga i directora de la Consultoria MiT, per situar i dinamitzar el debat amb dones referents en el camp de la ciència, la tecnologia, la docència i la investigació com l’Ana Caño Delgado, investigadora del CSIC-UAB, la Lourdes Reig Puig, professora i investigadora de la UPC, la Marta Herranz Lozano, estudiant universitària de Matemàtiques i Física de la UB i la Isabel Pijoan, professora de l’Institut de Sant Just i tècnica d’Ensenyament.

Al llarg de la sessió les ponents van respondre qüestions relacionades amb la bretxa salarial, la conciliació i la coresponsabilitat, la tasca de cures, el sostre de vidre i la masculinització de certes modalitats científiques. Finalment, el conjunt de les ponents expertes va arribar a la conclusió que era necessari apostar per la realització d'accions en l’àmbit local que servissin d’exemple per construir una societat més igualitària entre dones i homes i que vetllessin per l’accés de les dones en àmbits de poder tant en l'esfera pública com en la privada.

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET