Nou Pla de mesures per a la prevenció de l’assetjament sexual en el transport públic

El passat 28 de juny es va presentar el Pla que coordina i estableix un acord d'actuació únic per a tots els operadors de transport públic a Catalunya.

La jornada de presentació del nou Pla de mesures per a la prevenció de l’assetjament sexual en el transport públic es va presentar a la Sala d'Actes del Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya amb el suport de la Consultoria MiT, juntament amb l'Institut Cerdà i l'Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), gràcies al conveni signat entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, l'Institut Català de les Dones i l'Autoritat de Transport Metropolità (ATM).

Blanca Moreno, directora de la Consultoria MiT, va participar com a ponent a la Jornada i va presentar el disseny del Pla de mesures contra l'assetjament sexual. Aquest disseny parteix d’un treball coordinat en dues fases:

  • Primerament, la realització d’un Benchmarking internacional de mesures de prevenció sustentat a través de l’enquesta, que va portar a l’elaboració d’una diagnosi.
  • En segon lloc, la creació, mitjançant un gran procés participatiu, del Protocol unitari i integral d’abordatge d’agressions sexuals i del Pla de mesures contra l’assetjament sexual al transport públic.

Podeu consultar seguidament la ponència de Blanca Moreno a la Jornada de Mobilitat en el següent enllaç: https://www.instagram.com/p/CfbAuJeAZaV/

Per saber-ne més:

https://www.atm.cat/es/pla-de-mesures-contra-l-assetjament-sexual-al-transport-p%C3%BAblic

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/422838/territori-aprova-nou-pla-mesures-prevencio-lassetjament-sexual-transport-public

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET