Un any més, la formació i la sensibilització com a eines claus per la lluita contra les violències sexuals i LGTBIfòbiques: Protocol d'Actuació davant a les Violències Sexuals en Espais Públics d'Oci de Castelldefels

Des de la Consultoria MiT acompanyem i assessorem a administracions públiques i organitzacions en la corresponsabilitat davant la lluita contra les violències sexuals.

L'any 2021 va marcar un pas fonamental en la lluita contra les violències sexuals a Castelldefels amb la redacció del Protocol d'Actuació davant les Violències Sexuals a Espais d'Oci Privat de la ciutat.

El Protocol va néixer de la necessitat de disposar d'un recurs tècnic davant les violències sexuals i LGTBIfòbiques, establint accions clau per actuar de manera coordinada i garantir un entorn respectuós i segur. A través dels quatre apartats del circuit d'actuacions, l’Ajuntament de Castelldefels amb el suport de la Consultoria MiT, va establir un marc d'intervenció integral per abordar la prevenció, la detecció, l'atenció i la recuperació davant les agressions sexuals i LGTBIfòbiques.

Com a part de les accions preventives i de sensibilització, el Protocol va establir la importància de fixar una formació anual per capacitar a les persones treballadores dels espais en la identificació de les violències sexuals. Des d’aquesta voluntat, l’any passat, l'equip de la Consultoria MiT, va impartir inicialment un seguir de formacions a entitats i organitzacions de la ciutat sobre el Protocol d'Abordatge a les Violències Sexuals en Espais d'Oci Privat.

Per garantir el reconeixement d'aquestes situacions i oferir una resposta adequada durant aquest any continuarem impartint formacions a Castelldefels destinades a reforçar la capacitació del personal dels espais d'oci i continuar avançant cap a entorns d'oci més segurs i respectuosos per a tothom.

Formacions el passat mes d’abril en el marc del Protocol

Enllaços d’interès:

https://www.castelldefels.org/ca/serveis/politiques-igualtat/imparables

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET