11a Jornada Emprenem en femení: La intel·ligència artificial a les nostres vides

Blanca Moreno Triguero, directora de la Consultoria MiT, modera l'onzena edició de la Jornada Emprenem en femení dedicada per l'Ajuntament d'Esplugues i el Consell Comarcal del Baix Llobregat a l'afectació de la intel·ligència artificial (IA) a les nostres vides.

Malgrat els avenços acomplerts respecte a la participació de les dones en la innovació tecnològica durant la darrera dècada, les dones continuen poc representades en el sector de les tecnologies de la informació (TIC) i disciplines (STEAM), així com en les iniciatives emprenedores basades en les TIC.

Blanca Moreno, moderadora de la Jornada i directora de la Consultoria MiT

La 11a edició sobre intel·ligència artificial, en endavant IA, respon a una realitat i a un debat actual molt important on és fonamental incorporar la perspectiva de gènere, tal com va assenyalar la Consellera de Feminismes, Gent Gran i Diversitat Sexual i de Gènere, Vicky Castellanos Nuñez i l'alcaldessa de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz Romero que va declarar com "en aquest procés de transformació han d'estar-hi les dones i l'ètica present”.

La ponent Beatriz Martín Valcárcel, enginyera informàtica, va començar la seva intervenció definint la IA generativa i va posar de manifest com l'objectiu d'aquesta eina és ser específica, descriptiva i creativa per donar resposta a la societat. No obstant els riscos, Martín va posar de manifest que hi ha un avenç que és imparable i cal continuar "forçant la tendència perquè les dones formin part d'aquesta gran transformació digital”.

A continuació, Blanca Moreno Triguero, sociòloga i directora de la Consultoria MiT, va donar pas a la taula rodona amb Anna Úbeda Vázquez, directora de projectes estratègics i internacionals de l'Ajuntament d'Esplugues, Pere Valero i Valls, Director General de Datacom Global, Laura Gimeno Vielsa, Directora del programa "Salvados" de produccions del Barrio i Enric Garcia Avila, co-Chief Executive Officer & Parner de T2C.

Durant les intervencions es van compartir diversos projectes basats en les tecnologies d'informació i es va aprofundir en la necessitat d'atendre les grans possibilitats que brinda la IA (optimització de processos, millora de l'eficiència, millor detecció de necessitats...), així com els reptes que planteja aquesta eina a nivell ètic perquè cap persona es quedi enrere.

A continuació podeu consultar més imatges de la jornada:

Enllaços d'interés:

https://www.esplugues.cat/noticies/la-intel-ligencia-artificial-ha-dincorporar-la-perspectiva-de-genere/

Jornada Emprenem-2

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET