Analitzar l'espai públic des de la perspectiva de gènere

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí i el SIAD del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, van organitzar al darrer mes de març, en col·laboració amb la Consultoria MiT, una marxa exploratòria des de la perspectiva de gènere, en commemoració del Dia internacional de la Dona treballadora, amb la intenció de detectar la percepció de les dones en relació amb el disseny del municipi.

Analitzar el disseny dels espais públics des de la perspectiva de gènere permet reconèixer elements de la via pública que generen seguretat o inseguretat a les dones, analitzant elements com la senyalització, la visibilitat, el pas de persones i la vigilància de l'espai.

El recorregut, de 2,5 quilòmetres, s'iniciava en l'Oficina de Turisme de la vila, passant per diversos equipaments municipals, parcs, places i carrers, acabant de nou a l'Oficina de Turisme.

L'activitat va ser molt ben acollida per les veïnes de l'Espluga de Francolí, que van participar al llarg del recorregut, manifestant les seves percepcions al voltant dels espais públics transitats.

Per a més informació:

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET