MiT dinamitza el Pacte d'Entitats contra la violència masclista a Montornès

El projecte contempla formacions en prevenció de violència de gènere per a entitats i joves del municipi.

La consultoria MiT dinamitzarà el procés participatiu que l'Ajuntament de Montornès Vallès ha engegat amb la finalitat de sensibilitzar en violència de gènere a la ciutadania i capacitar-la per detectar situacions de violència en el seu entorn. El resultat final d'aquest projecte, que compta amb la col·laboració de l'Oficina de Polítiques d'Igualtat i Drets Civils de la Diputació de Barcelona, serà l'aprovació d'un Pacte social de les entitats de tolerància zero vers el maltractament masclista en Montornès.

La formació en prevenció de violència de gènere està dirigida, en primer terme, a les entitats del municipi per dotar-les d'eines per a la detecció i primer acompanyament, a més donar-les a conèixer els recursos existents en Montornès, especialment els de primera acollida, per informar i orientar adequadament a les dones que ho necessitin. En segon lloc, es formarà en prevenció de violència de gènere a joves majors de 16 anys amb la finalitat de que coneguin el significat de la violència masclista i dotar-los d'eines de detecció i informació sobre els recursos i els serveis públics al seu abast. Amb aquest últim col·lectiu, es treballarà en la creació d'una campanya de sensibilització amb la finalitat de conscienciar a la resta de joves de Montornès.

L'últim estadi d'aquest projecte participatiu estarà destinat a l'elaboració del Pacte social de les entitats de tolerància zero davant el maltractament masclista, el contingut del qual serà consensuat amb totes les entitats participants i aprovat en Ple Municipal.

Enllaços
Noticia publicada a la web de l'Ajuntament de Montornès del Vallès

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET