II Jornada Emprenem Som Empresàries! REimaginem economia

Sota el títol “Som Empresàries, REimaginem economia”, la II Jornada Emprenem Baix Llobregat, s’ha centrat en les dones empresàries de la comarca i en la idea de tirar endavant les empreses malgrat la situació econòmica des del lideratge en femení i la saviesa de les dones.

Aquesta II Jornada Emprenem ha permès posar en valor diferents experiències positives que han mostrat que d’aquesta crisi només és possible sortir-ne emprenent i generant sinèrgies i complicitats. Tal com va posar de manifest el President del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Joaquim Balsera, i l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz els municipis han de sumar, treballar en xarxa i compartir talent i coneixement.

Un altre dels pilars fonamentals d’aquesta II Jornada Emprenem han estat les tecnologies i les xarxes socials: les dones han d’aprofitar les potencialitats d’aprenentatge i comunicació d’aquestes eines i perdre la vergonya a l’hora d’utilitzar-les. Com va exposar Dolors Reig, (www.dreig.eu/caparazon) la societat és cada vegada més participativa i les xarxes socials tenen molta força: internet esdevé, a dia d’avui, la plaça del poble, i compartir i participar són els dos elements essencials. els i les joves, la informació compartida és poder i això és quelcom que l’emprenedoria femenina ha d’aprofitar.

La importància de sumar i de generar sinèrgies, a més, es va posar de manifest a través de la presentació de dues xarxes de dones emprenedores i empresàries: la Xarxa de Dones Empresàries del Baix Llobregat (XEBAIX) i la Xarxa de Dones Emprenedories d’Esplugues.

Finalment, per tal d’il•lustrar com el talent femení pot aprofitar les possibilitats de la xarxa i transformar-se en negocis exitosos, Alice Faveau fundadora de Focus on Women www.focusonwomen.es i Cristina Roig de l’Hotel Can Rafel www.canrafel.net han explicat les seves experiències.

Enllaços

Programa de la jornada

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET