Per un nou any 2024 amb més diàleg i humanitat @TotSantCugat

Blanca Moreno, sociòloga i directora de la Consultoria MiT, comparteix un nou article pel Diari Tot Sant Cugat amb en motiu de cap d'any.

Abans de finalitzar un any i iniciar al següent, sempre és sa fer un breu repàs pels esdeveniments que hem viscut, observar i analitzar per continuar aprenent. Aquest 2023 ens ha deixat un any molt intens políticament, on s'han celebrat eleccions en l'àmbit estatal i municipal, generant canvis polítics i socials que han provocat una reacció a la vida de les persones. Sense anar més lluny, a Sant Cugat tenim un nou batlle, en Josep Maria Vallès, amb una llarga trajectòria com a periodista, escriptor i polític de la ciutat.

El feminisme i les polítiques feministes han estat un dels motors d'aquest any en què han entrat en vigor lleis com l'anomenada llei trans, la Llei de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs, la Llei de garantia integral de la llibertat sexual. Tot i que malauradament continuem amb xifres esfereïdores de violència masclista, a Catalunya només en aquest any, les denúncies per violència de gènere han augmentat un 10%, les detencions han crescut un 13%, l'assetjament sexual un 62%, els delictes sexuals un 38%; i els trencaments de condemna un 17%, segons dades del Departament d'Interior.

Així mateix, deixem una agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible repleta de reptes per assolir, protecció del medi ambient, més benestar animal, més reducció de la desigualtat... Sense oblidar que abandonem un any amb un mapa de conflictes armats on cal continuar implorant una sortida humanitària a Gaza, a Ucraïna, però també a Burkina Faso, Somàlia, Sudan, Iemen, Myanmar, Nigèria i Síria i a tants i a tants territoris.

Així les coses, hem de continuar apostant per madurar com a societat, per continuar creant els ponts que únicament el diàleg i el respecte poden avançar, on busquem camins per l'entesa i no per la confrontació cega. Us desitjo, de tot cor, un 2024 ple d'encerts i de més humanitat.

Enllaços d'interès:

https://www.totsantcugat.cat/opinio/nou-any-2024-mes-dialeg-humanitat_2191990102.html

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET