Jornada Ni més ni menys: prevenció de la violència masclista entre joves

El proppassat mes de desembre, la Consultoria MiT es va unir al treball de difondre i cooperar amb la Diputació de Barcelona, concretament amb l’Oficina de Polítiques d'Igualtat i Drets Civils, en la Jornada anual Ni més ni menys: prevenció de la violència masclista entre joves.

Prevenir la violència masclista entre els joves és una feina clau del treball comunitari. Aquesta frase resumeix l'eix de la jornada celebrada l'Espai Francesca Bonnemaison sota el títol "Ni més ni menys", en la qual varen participar diversos professionals de l'àmbit educatiu, sanitari i social, i que es va emmarcar en la celebració del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

A la inauguració de la jornada, la diputada d'Educació, Igualtat i Ciutadania, Mireia Solsona, va deixar clar que no hi ha millor manera d'eradicar la violència masclista que prevenir-la. En aquest sentit, Solsona assenyalà que «prevenir significa educar homes i dones perquè siguin capaços de conviure i de relacionar-se en peu d'igualtat».

La jornada va comptar amb la participació de diferents professionals com Lídia Puigvert, professora de la UB i investigadora de CREA-Centre de Recerca en Teories i Pràctiques superadores de desigualtats; Sara Carro, coordinadora d'Educació de Filalagulla, cooperativa que treballa en les prevenció de la violència masclista amb la gent jove; Montse Cárdenas, responsable de Joventut, Igualtat i Cooperació de l'Ajuntament de Parets del Vallès; i Helena Puig, infermera de salut comunitària i membre de la xarxa de prevenció contra la violència de gènere de Sant Cugat del Vallès

I la primera exposició de dades i conducció de la Jornada fou a càrrec de Blanca Moreno, sociòloga i equip de la Consultoria MiT

 

Enllaços

Veure - Programa de la Jornada

Veure notícia 1

Veure notícia 2

 

 

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET