Èxit del IV Congrés de Dones del Baix Llobregat

Blanca Moreno ha estat la conductora de l’edició d’enguany que ha comptat amb la participació de més de 500 persones.

Aquest passat divendres 14 i dissabte 15 de novembre, l'Espai Maragall de Gavà ha acollit el IV Congrés de Dones del Baix Llobregat, organitzat pel Consell Comarcal.

Blanca Moreno, directora de Consultoria MiT, ha estat l’encarregada de conduir el Congrés durant els dos dies de conferències i debats que han girat entorn la idea de les dones com agents de canvi social i econòmic.

El primer dia de Congrés es va iniciar amb la benvinguda institucional per part de Raquel Sànchez, alcaldessa de Gavà, Montserrat Gatell, presidenta de l’Institut Català de les Dones i Josep Perpinyà, president del Consell Comarcal.

Seguidament, es va obrir una primera taula de debat al voltant de les desigualtats de gènere en l’àmbit econòmic que va comptar amb la participació de Teresa Crespo, presidenta d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), Marta Zaragoza, economista i emprenedora, fundadora i directora de Cresàlida, i Sara Moreno, professora de sociologia de la UAB i Eva Peruga, periodista experta en política internacional i de gènere.

La jornada de divendres també va acollir el debat sobre els treballs precongressuals duts a terme a les subseus de Castelldefels, Cornellà, Esplugues, Sant Boi, Sant Feliu de Llobregat i Sant Joan Despí. Per cloure, la cantant Martirio va oferir una conferència cantada titulada “La Mujer y la Copla en nuestra educación sentimental”.

El segon dia de Congrés es va obrir amb el debat-diàleg sobre el protagonisme de les dones en els canvis socials. Van intervenir en el debat Paco Abril, sociòleg i membre d’Homes Igualitaris, Adriana Ciocoletto, arquitecta i membre del Col•lectiu Punt 6 i Rosa Cobo, professora de sociologia i directora del Centro de Estudios de Género y Feministas de la Universitat d’A Coruña. El debat va ser moderat per Rubén Castro, expert en violència de gènere i premi de periodisme sobre violència masclista.

El dissabte es varen presentar la resta de treballs precongressuals elaborats a les subseus d’Abrera, Begues, Corbera de Llobregat, La Palma de Cervelló, El Prat, Pallejà i Sant Just Desvern. També es varen resumir les principals conclusions de les comunicacions del Congrés elaborades per sindicats, partits polítics i entitats de la comarca.

Finalment, els dos dies de Congrés van cloure amb les intervencions de Rosina López, presidenta de la Federació de Dones del Baix Llobregat, Emma Blanco, regidora d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, i Maria Soler, consellera de les Dones del Baix Llobregat.

El IV Congrés de les Dones del Baix Llobregat ha estat un punt de trobada de dones d’arreu de la comarca i ha permès el debat i la reflexió entorn les desigualtats de gènere que encara avui es donen en diversos àmbits. Durant els dos dies de Congrés s’han posat en comú les experiències desenvolupades arreu de la comarca i s’han debatut els reptes que s’hauran de superar per assolir la plena igualtat entre dones i homes.

Enllaços

Web del Congrés de Dones del Baix Llobregat

Notícia al web del Consell Comarcal del Baix Llobregat

Galeria de fotos del IV Congrés de Dones del Baix Llobregat

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET