Gran èxit en la presentació del llibre "Corresponals de les Migracions"

L'acte va tenir lloc el 23 de gener al Col·legi de Periodistes de Catalunya en un auditori absolutamente ple. Consultoria MiT ha estat mecenes d'aquest interessant projecte, com a part de la nostra Responsabilitat Social Corporativa (RSC).

Des de Consultoria MiT sempre hem cregut que la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) és clau en la nostra política organitzativa i que aquesta s'ha de plasmar en compromisos i accions concretes. Per aquest motiu, des de Consultoria MiT hem col·laborat econòmicament de forma totalment altruista perquè l'edició d'aquest llibre sigui possible.

La presentació va comptar amb la participació de:
• L'autor, el periodista belga, Jean-Paul Marthoz
• El director del programa Tot un món (TV3), Carles Solà
• La periodista Alícia Oliver, de la Comissió de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya

Corresponsals de les migracions, del periodista belga Jean-Paul Marthoz, ha estat adaptat al context català i espanyol per oferir, d’una banda, les eines periodístiques fonamentals per retratar el fet migratori. Un manual que posa sobre la taula alguns dels principals interrogants de la cobertura de les migracions: cal citar l’origen ètnic? cal donar la paraula als i les racistes? com s’han d’explicar les històries humanes? quines qüestions ètiques s’han de valorar en entrevistar persones en situació de vulnerabilitat? D’altra banda, l’obra aporta les nocions sociològiques i jurídiques per comprendre les dinàmiques migratòries.

Corresponsals per les migracions és un manual que aborda amb mirada complexa i “glocal” el fet migratori, un recull de recursos pràctic i accessible adreçat als i les periodistes d’avui i de demà, als i les investigadores, en definitiva, a tota persona interessada en retratar millor aquest fet global.

Enllaços

Web de l'editorial

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET