La importància del treball en xarxa per a la prevenció de les violències masclistes en contextos festius i d'oci.

Dissabte passat, Blanca Moreno, directora de la Consultoria MiT, va impartir una formació a  33 persones (18 dones i  15 homes) de diferents entitats que participaran en la Festa Major de l’Ajuntament de Barberà del Vallès

Les xifres actuals posen de manifest l'alta freqüència amb què les dones pateixen diferents formes de violències sexuals als espais públics d'oci. De fet, la investigació "Noches seguras para todas" realitzada per la Federación Mujeres Jóvenes va revelar que les dones joves perceben l'oci nocturn com un espai on es produeixen violències sexuals amb gran permissivitat.

Per aconseguir trencar i transformar una estructura patriarcal tan profundament arrelada a tots nivells cal implicar múltiples actors i assegurar l'acció coordinada d’administracions, entitats, cossos policials, professionals d’atenció a les violències masclistes, seguretat privada, equips sanitaris, entre altres.

Així, l’Oficina de Polítiques de Gènere en col·laboració amb la Secció de Col·lectius Socials i Cultura de l'Ajuntament de Barberà, va organitzar una formació, a càrrec de Blanca Moreno, directora de la Consultoria MiT, sobre violències masclistes en contextos festius i d'oci, adreçada a les entitats que participen a la Festa Major d'enguany.

La sessió, que va tenir una durada de 4 hores, tenia com a objectiu sensibilitzar i donar eines a les entitats, davant de les violències masclistes, tant per la Festa Major com per altres esdeveniments d’oci o festius.

Algunes de les qüestions treballades a la formació van ser el marc legal actual en polítiques feministes, conceptes claus sobre les violències masclistes i com es manifesten en espais festius. També, es va explicar el circuit d'actuació en cas de detectar un cas de violència masclista i com activar el Protocol Municipal per a unes Festes i Espais d'Oci Lliures de Violències Masclistes de l'Ajuntament de Barberà.

Finalment, es va fer esment específic a la important tasca dels Punts Liles com a espais  d'assessorament, informació, sensibilització i actuació en casos d'agressió sexual, enfocats a l'oci nocturn.

Imatges de la sessió:

Font: Ajuntament de Barberà del Vallès.

Per saber-ne més:

https://consultoriamit.com/category/punt-lila/

https://www.bdv.cat/noticies/sorganitza-una-formacio-en-violencia-masclista-totes-les-entitats-barberenques-que-hi-0

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET