MiT intervé en les II Jornades de Prevenció de la Delinqüència i Seguretat Pública de Xàbia

Blanca Moreno, directora de la consultoria, realitza una ponència sobre violència de gènere en la joventut.

Durant els dies 25, 26 i 27 de febrer, la població de Xàbia ha acollit la celebració de les II Jornades de Prevenció de la Delinqüència i Seguretat Pública, un fòrum d'anàlisi i debat per a professionals en l'àmbit de la seguretat i la justícia organitzat per la Policia Local del municipi alacantí.

Les jornades s'han estructurat en diferents temàtiques i en elles han participat, a més de cossos de seguretat, professionals de la magistratura, de l'àmbit social i agents d'igualtat de diferents parts de l'Estat i d'Anglaterra. La directora de MIT, Blanca Moreno, ha intervingut en la tercera jornada, centrada en el treball dels poders públics en l'abordatge de la violència de gènere. La moderada de la ponència va estar María del Carmen Izquierdo Rodríguez, psicòloga del Gabinet Psicopedagògic de l'Ajuntament de Xàbia. Concretament, Blanca Moreno ha analitzat l'origen d'aquesta xacra social i diferents estratègies de prevenció i actuació per erradicar-la entre les generacions més joves. L'intendent en cap de la Policía Local de Xàbia va lliurar una placa commemorativa a la directora de MiT en agraïment per la seva participació a les jornades.

Altres de les temàtiques analitzades en aquestes jornades han estat els nous reptes als quals s'enfronten els policies locals, tals com el control de masses en espectacles i esdeveniments públics o la resposta davant delictes de desobediència. Així mateix, diferents professionals van analitzar l'ús de les noves tecnologies de la informació en la comissió de delictes, prestant especial atenció a l'ús de xarxes socials, els delictes tecnològics o la penalització dels delictes cibernètics després de la reforma del Codi Penal.

Enllaços

Pàgina web de l’Ajuntament de Xàbia

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET