MiT realitza tallers de prevenció de violència de gènere a alumnat de secundària de Montornès

En aquests espais, els i les joves aprenen a detectar els micromasclismes i altres manifestacions de la violència masclista.

L’alumnat de l'IES Vinyes Velles de Montornès del Vallès participen aquests dies en tallers de prevenció de violència de gènere impartits per la Consultoria MiT. Concretament, aquests tallers s'estan desenvolupant amb joves de 4t d'ESO amb la finalitat de, a través de la pedagogia i de la seva implicació activa, conscienciar-los sobre el que significa la violència masclista, així com dotar-los d'eines de detecció i informació sobre els recursos i els serveis públics al seu abast.

La metodologia utilitzada per dur a terme aquests tallers requereix d'un treball previ segregat per sexes, donat que la violència i els micromasclismes són viscuts de manera molt diferenciada per nois i noies i requereix d'un abordatge diferenciat. Després d'aquests tallers separats, l'etapa final del projecte consistirà en l'elaboració d'una campanya visual de Joves per les relacions igualitàries en la qual siguin els i les joves qui expliquin amb les seves paraules què és la violència masclista, què és una relació igualitària i quins recursos públics existeixen per superar relacions violentes.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins del procés participatiu que l'Ajuntament de Montornès del Vallès ha engegat amb la finalitat de sensibilitzar en violència de gènere a la ciutadania i capacitar-la per detectar situacions de violència en el seu entorn. El resultat final d'aquest projecte, que compta amb la col·laboració de l'Oficina de Polítiques d'Igualtat i Drets Civils de la Diputació de Barcelona, serà l'aprovació d'un Pacte social de les entitats de tolerància zero enfront del maltracto masclista en Montornès.

Enllaços

Web de l'IES Vinyes Velles

Web de l’Ajuntament de Montornès del Vallès

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET