MiT participa a la IV Jornada EMPRENEM: Desenvolupem talent

Blanca Moreno condueix novament la Jornada EMPRENEM que enguany ha portat per lema “Desenvolupem talent” i s’ha centrat en la reforma horària.

L’Ajuntament d’Esplugues amb la col•laboració del Consell de les Dones del Baix Llobregat ha promogut per quarta vegada la Jornada Emprenem que s’ha celebrat novament a l’Espai Baronda d’Esplugues de Llobregat el dimarts 8 de juliol.

En aquesta quarta edició, la jornada ha tingut com a fil conductor el desenvolupament del talent femení i la reforma horària. I és que el repartiment social dels usos del temps és quelcom estretament vinculat al desenvolupament de les carreres professionals de les dones.

Aquesta IV Jornada s’ha iniciat amb la presentació per part de l’Alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz i el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà. El president del Consell Comarcal ha posat de manifest els beneficis de la reforma horària per al conjunt de la ciutadania i la necessària aposta que han de fer les administracions públiques per caminar cap aquest canvi de paradigma.

La primera de les taules de debat s’ha centrat en explicar què és la reforma horària i ha anat a càrrec de Cristina Sánchez, doctora en Sociologia, Universitat de Girona, Ainhoa Fornos Martínez, cap de RRHH de DAMM i Emilio Arnaiz, Employee Social Development de Nestlé i membre de la xarxa Nous Usos del Temps de l’Ajuntament de Barcelona.

Cristina Sànchez ha esposat la tasca desenvolupada pel Grup Motor de la Reforma Horària i Ainhoa Fornos i Emilio Arnaiz han fet esment de les bones pràctiques dutes a terme per DAMM i Nestlé, respectivament. També s’ha fet èmfasi en la necessitat de canviar i millorar l’organització del temps de vida per tal d’incrementar la qualitat de vida així com també la salut, l’economia i la productivitat.

Després del torn de paraules i el cafè networking on s’han fomentat les sinèrgies i contactes professionals entre dones emprenedores i empresàries, la jornada ha prosseguit amb la segona de les taules, centrada en el desenvolupament del talent. Aquesta taula ha estat formada per Elisa Stinus, consultora i doctora en Polítiques Públiques i Transformació Social, José Miguel de la Dehesa, director de l'Àrea de Persones i Responsabilitat Social de la UOC i Carme Figueras, consellera del Consell de l'Audiovisual de Catalunya.

La segona de les taules s’ha centrat en el e-treball i en el canvi de paradigma cultural que representa. En aquest sentit s’han destacat valors com la confiança en els equips de treball, la llibertat d’utilitzar el temps per adequar-lo a les necessitats i la responsabilitat i l’avaluació del personal. En aquesta taula també s’ha fet esment a la influència del sector audiovisual en els horaris no només de les persones treballadores sinó també de la infància.

La conducció de la jornada ha anat a càrrec de la directora de MiT, Blanca Moreno, que ha fet especial èmfasi en la importància de replantejar els horaris i el repartiment del temps així com en el valor dels espais d’intercanvi de coneixements i experiències entre dones empresàries, emprenedores i professionals.

En aquesta 4a edició també s’ha comptat amb l’exposició “Dones d’Empresa”, una exposició de l’Institut Català de les Dones que mostra les aportacions històriques de les dones a l’activitat empresarial a Catalunya.

Enllaços
Programa de la IV Jornada EMPRENEM
Exposició "Dones d'Empresa"

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET