Nova formació al lloc de treball: què és l'assetjament sexual i per raó de sexe?

Com detectar l'assetjament sexual i per raó de sexe a la feina? Pautes clares

Molts mitjans de comunicació estan denunciant pràctiques d'assetjament sexual a la feina. Com detectar-ho a temps? Facilitem pautes clares.

Des de la Secció de Recursos Humans i l'Oficina de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Barberà del Vallès s'ha organitzat una sessió formativa en assetjament sexual i per raó de sexe que va tenir lloc el dia 27 de setembre a la Biblioteca Esteve Paluzie.

L'objectiu de la formació va ser donar coneixements sobre el que és l'assetjament sexual i per raó de sexe, per tal de detectar amb més facilitat qualsevol situació d'aquest tipus i fer difusió del Protocol de prevenció, actuació i resolució de situacions d'assetjament sexual i per raó de sexe a la feina, que va ser aprovat per unanimitat pel Ple Municipal de juliol de 2013.  El protocol defineix el marc d'actuació en aquest tipus de casos amb la finalitat explícita de prevenir, detectar i eradicar aquestes conductes a l'Ajuntament.

Aquesta formació, emmarcada dins el Pla Intern per a la Igualtat de Gènere, que es va aprovar al Ple Municipal per unanimitat al febrer de 2015 i que s'està implementant des d'aleshores, s'anirà fent per tot el personal de l'Ajuntament de manera progressiva.

Link d'interès:

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET