Santa Coloma de Gramenet aposta pels pressupostos en perspectiva de gènere amb el suport de Consultoria MiT

Per donar el tret de sortida al seu projecte d'introducció de la perspectiva de gènere en els pressupostos públics, Santa Coloma de Gramenet va celebrar el passat divendres 2 de març una Jornada sobre pressupostos en perspectiva de gènere.

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, que actualment es troba en ple procés d'elaboració dels pressupostos amb perspectiva de gènere i que compta amb l'assessorament de la Consultoria MiT, va voler sensibilitzar a les diferents àrees del propi consistori de la importància de la seva aplicació per contemplar millor les necessitats de dones i homes en la planificació i execució de les polítiques públiques que es duguin a terme.

En primer lloc, l'acte va comptar amb la presentació i benvinguda de Núria Parlón, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet. A continuació, Paloma de Villota, Professora d'Economia Aplicada de la Universitat de Madrid i experta en pressupostos en perspectiva de gènere, va destacar el significat i la necessitat d'introduir en el pressupost públic la mirada del gènere.

Segons Paloma de Villota: "La política econòmica ha de ser el mitjà per aconseguir la fi de la política pública que és millorar la qualitat de vida de totes les persones així com desenvolupar les seves potencialitats".

Finalment, es va celebrar una taula rodona que va comptar amb la participació de Francisca Jiménez Martín, Agent d'Igualtat de l'Ajuntament de Madrid, Natàlia Perona Vizcaíno, Cap de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Terrassa, Maribel Cárdenas, Assessora en Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i Blanca Moreno Triguero, directora de la Consultoria MiT.

A través de la presentació d'experiències d'èxit com les de Madrid, Terrassa i fins i tot Santa Coloma de Gramenet, es va posar de relleu que el pressupost públic no és ni ha de ser neutral, tot el contrari, ha de prendre consciència de la realitat desigual de dones i homes per poder generar canvis profunds en l'estructura econòmica i social existent. Així doncs, totes les experiències exposades van utilitzar metodologies diverses però igual de vàlides i van destacar la importància d'anar adaptant aquest procés que depèn en major part del compromís polític i tècnic de l'organització.

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET