Elaboració d'un nou Pla d'Igualtat per a la Ciutadania de Rubí 2021 – 2024, participatiu i ambiciós

Sis línies estratègiques i 83 accions per impulsar la igualtat efectiva entre dones i homes i erradicar les desigualtats de gènere


La setmana passada es va presentar a la ciutadania i les entitats de Rubí el II Pla d'Igualtat per a la Ciutadania de Rubí (2021-2024) amb el suport metodològic i tècnic de la Consultoria MiT.

La presentació del II Pla d'Igualtat per a la Ciutadania de Rubí va ser a càrrec de la Blanca Moreno Triguero, directora de la Consultoria MiT, sociòloga i experta en polítiques d'Igualtat i la Rosa González Torrecillas, coordinadora de l'Àrea d'Igualtat i Ciutadania de l'Ajuntament de Rubí. Finalment l'acte va tancar-se amb la intervenció de la sociòloga de l'educació i experta en coeducació na Amparo Tomé González.

L'acte va comptar amb un fort lideratge institucional, amb la presència de l'alcaldessa de Rubí, n'Ana María Martínez, la Regidora d'Igualtat i Benestar Social, na Yolanda Ferrer Polo, la diputada delegada de Polítiques d'Igualtat a la Diputació de Barcelona, n'Alba Barnusell Ortuño, i na Mertixell Benedí i Altés, presidenta de l'Institut Català de les Dones.


El Pla d'Igualtat va aprovar-se a la sessió plenària del mes de març de 2021 i representa el compromís de l'Ajuntament de Rubí de seguir impulsant polítiques feministes transversals, que tinguin en compte les necessitats de les dones del municipi des de la interseccionalitat i tinguin per objectiu l'erradicació de les desigualtats.

El Pla s’estructura en 6 línies estratègiques, a través de 83 accions a desenvolupar fins al 2024:

1. Compromís amb la igualtat de gènere (19 accions previstes)

2. Accions contra la violència masclista (9 accions previstes)

3. Drets i qualitat de vida (20 accions previstes)

4. Coeducació (19 accions previstes)

5. Reformulació dels treballs i dels temps (8 accions previstes)

6. Reconeixement del lideratge i la participació de les dones (8 accions previstes)Enllaços d’interès:

https://www.rubi.cat/ca/temes/igualtat/pla-digualtat

https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-consistori-presenta-publicament-el-pla-d2019igualtat-per-a-la-ciutadania-2021-2024

https://www.flickr.com/photos/comunicaciorubi/sets/72157719441324543/

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET