Plans d’Igualtat comunitaris per impulsar la igualtat efectiva entre dones i homes i erradicar les desigualtats de gènere

L'Ajuntament de Martorellamb la col·laboració de la Consultoria MiT, ha elaborat el II Pla d'Igualtat per a la Ciutadania de Martorell (2023-2026).

Els Plans d'Igualtat per a la Ciutadania permeten dissenyar les estratègies i les mesures a seguir, partint de la diagnosi de gènere, per tal de millorar la situació de les dones i els homes en tots els àmbits de la societat i les esferes que influeixen en la seva quotidianitat.

Des de la Consultoria MiT comptem amb una llarga trajectòria professional en l’elaboració dels Plans d’Igualtat i acompanyem a administracions publiques aportant la nostra solvència metodològica i tècnica en l’àmbit de les polítiques de gènere.

Recentment el Departament de Polítiques d’Igualtat de la Regidoria de Participació, Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació de l'Ajuntament de l'Ajuntament de Martorell, amb la col·laboració de la Consultoria MiT, ha elaborat el II Pla d'Igualtat per a la Ciutadania de Martorell (2023-2026). Amb la voluntat d’incorporar les vivències, opinions i propostes de les dones de Martorell en primera persona al Pla es va dissenyar i dur a terme tot un procés participatiu en línia i presencial.

Fotografies: Imatges de les sessions participatives amb la ciutadania diversa de Martorell.

En aquest procés participatiu, es van realitzar dinàmiques participatives, grups de discussió i una enquesta en línia amb diferents perfils de persones i col·lectius del municipi (dones grans, dones amb discapacitats, dones de diferents orígens, entitats del municipi, grups d’homes i de joves), amb l’objectiu d’incloure diverses mirades i opinions en relació amb la igualtat de gènere en el disseny de les accions que es portaran a terme durant els propers 4 anys a la vila de Martorell.

Específicament, han estat dissenyades 70 accions, estructurades en sis línies d’actuació, que permetran abordar la igualtat de gènere des de múltiples punts de vista, des del compromís institucional fins la participació de les dones en el municipi, passant pel mercat de treball i les cures, l’educació, la qualitat de vida, la cultura i la lluita vers les violències masclistes:

Per saber-ne més:

https://consultoriamit.com/category/pla-igualtat/


DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET