Els punts liles per una festa major lliure d'agressions sexistes i lgtbifòbiques

El municipi de Castelldefels ha organitzat, en col·laboració amb la Consultoria MiT, tres Punts Liles durant la Festa Major d'enguany, sota la consigna: Només si dic sí, és sí.

Els Punts Liles són espais dedicats a l'erradicació de la violència envers les dones i les persones LGTBI, a través de la pedagogia i proporcionant atenció davant denúncies d'assetjaments i/o agressions sexistes i lgtbifòbiques que puguin donar-se durant les nits habilitades.

L'equip de MiT, format específicament en gènere i diversitat sexual i de gènere va encarregar-se de les tasques pedagògiques i d'atenció a les persones que acudien als diversos Punts Liles organitzats al municipi, del 14 al 18 d'agost. Aquests estaven ubicats a la Fira de Castelldefels, a la plaça de l'Església i al parc de la Muntanyeta.

A través de polseres, xapes, clauers i mocadors amb el lema només si dic sí és sí, i festa major lliure d'agressions sexistes i lgtbifòbiques, i mitjançant la informació sobre el SIAD i SAI de l'espai Montserrat Roig, es brindava a les persones que acudien al Punt Lila informació referent a l'eradicació de les violències masclistes i lgtbifòbiques, i l'actuació a realitzar davant d’una agressió, proporcionant un número de telèfon habilitat durant la festa major, per a una major rapidesa en l'actuació.

En total van ser ateses 2.456 persones, entre els diferents espais i dies d'actuació.

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET