Presentació Informe d'impacte de la violència de gènere a Sant Cugat

A la Sala de Plens va tenir lloc l'acte de presentació de l'Informe, elaborat per l'equip de MiT, i que enguany arriba a la 10a edició. L'acte, presidit per l'alcaldessa, Mercè Conesa; va comptar amb la presència de na Susanna Pellicer, tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, i Blanca Moreno, directora de MiT.

Amb aquest informe, ja són 11 anys de feina i recopilació de dades que fan possible el Servei DonaInformació de l'Ajuntament, així com els serveis municipals d'assessoria jurídica, d'atenció als infants i adolescents, el grup terapèutic, el punt de trobada familiar i la teleassistència mòbil (TAM). En aquesta tasca, també hi intervenen els Serveis Socials, la Policia Local, l'Oficina d'Atenció a la Víctima dels Mossos i els CAP.

L'informe encarregat per l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès a MiT manté la metodologia de les dades semestrals i constata que al 2011, 106 dones van ser ateses per casos de violència. En el primer semestre del 2012, la xifra arriba al 46 casos, tres menys que en el mateix període de l'any anterior.

El document també descriu, entre d'altres, el perfil de la víctima atesa, els percentatges de denúncia així com el la tipologia de persona maltractadora.

Una altra dada, corresponent al primer semestre del 2012, és que les ordres de protecció concedides han estat del 52% respecte a les sol·licituds fetes. L'informe també recomana incidir més en la prevenció a les escoles i instituts, i disposar de les dades de salut mental per fer un millor seguiment de les víctimes que passen per aquesta especialitat.

Per combatre la violència de gènere, el consistori ha repensat la guia de recursos d'ajuda que també s'ha presentat en el mateix acte. La guia està concebuda per ajudar a la ciutadania de forma pràctica perquè sàpiga què ha de fer davant la violència contra les dones a partir de la informació, la detecció i l'acció.

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET