Punts Liles per a Festes Majors i espais d'oci nocturn segurs!

L’equip de la Consultoria MiT referma un estiu més el seu compromís en combatre la violència masclista i LGTBIfòbica als espais d'oci nocturn.

Cartell de la Festa Major de Barberà del Vallès 2022

L'equip de la Consultoria MiT, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barberà del Vallès, va organitzar el passat mes de juliol els Punt Liles de la Festa Major i del Cicle d’Estiu per tal de garantir un espai d'oci segur i lliure de violències. Els punts liles es van establir a les zones on van tenir lloc la majoria dels concerts i actuacions com la Plaça de la Vila i el Parc de Can Serra.

Els punts liles són espais d'assessorament, informació, sensibilització i actuació en casos d'agressió o discriminació sexual, enfocats a l'oci nocturn.

Aquests espais són molt importants per a donar visibilitat al compromís vers la lluita contra el masclisme i la LGTBIfòbia, expressant el rebuig a aquesta xacra social des del feminisme, disposant les estratègies necessàries i les vies d'actuació disponibles davant aquestes agressions.

Durant els Punt Liles de Barberà del Vallès, més de 1800 persones van apropar-se per participar en les dinàmiques i activitats de sensibilització que l'equip de professionals formades en la prevenció de les violències va preparar. La majoria d'usuàries que es van acostar als punts van manifestar la seguretat que els aportava la presència d'aquest espai per poder acudir-hi en el cas de detectar una agressió contra les dones.

Lluitem per unes festes lliures i segures!

Altres Punts Liles on hem participat ➪ Categoria: Punt Lila

Enllaços d'interès

https://www.bdv.cat/noticies/ja-es-pot-consultar-linforme-dintervencio-dels-punts-lila-de-festa-major-2022

https://www.bdv.cat/noticies/segona-setmana-del-cicle-destiu

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET